VBW започва дългата си история през 1828 г., с производството на редица пробивни инструменти, като напр. съвременния пробой (wad punch). До 1900 г. VBW произвежда широка гама ръчни инструменти за строителния бранш, за монтажни дейности и за промишлеността като цяло. С течение на времето се образува дълъг списък с ключови патенти, свидетелстващи за иновативния дух на производителите на инструменти в VBW.

Една от ключовите сфери на експертиза на VBW несъмнено е коването. От предприятията в Щалвиле Груп тъкмо VBW разполага с най-модерните ковашки чукове и усъвършенствани помощни съоръжения: индуктивни и кондуктивни системи за топлинна обработка, ефикасни вътрефирмени железарии с CAM интерфейси за CAD дизайн, високоскоростно фрезоване и галванизация.

Асортиментът продукти на VBW започва с клещи, резци и гаечни ключове за обща употреба, един пример за които са комбинираните клещи №545 VBW. Особено внимание заслужава богатият избор от клещи, резци и гаечни ключове за специално приложение, като VDE, ESD, фина механика, за пластмаси, за строителната индустрия, напр. арматурните клещи 510 Top CUT.

Второто по големина продуктово семейство е това на санитарните и газовите инсталации. Те се подразделят на ключове за водни помпи, тръбни ключове, както и клещи и ключове за специална употреба. В тази сфера VBW предоставя интелигентни решения за специално приложение, комбинирани с изключително устойчивите принципи на конструиране, уникални по своето постоянство и високо ценени от опитните крайни потребители.

Третото основно семейство инструменти на VBW е разнообразният асортимент от ръчни металорежещи инструменти. Лесната употреба, широкият избор от специални инструменти и характерното високо качество на изработка на инструментите на VBW ги поставят в челните позиции на този пазар.


www.vbw.de

Каталог

Каталог VBW_2016

 

Сертификат

Zertifikat VBW-page-001